Вибір пам'ятника: тонкощі питання

Смерть...Нікому не уникнути зустрічі з нею. Станеться це лише одного разу. І після цього жодні матеріальні цінності більше не будуть потрібні людині. Адже набагато важливіше залишити почуття смутку, втрати і доброї пам'яті про себе, ніж негативні епізоди. vibor pam" style="margin-right: 10px; margin-bottom: 10px; margin-left: 5px; float: left;" Діти та онуки з великим трепетом і повагою будуть ставитись до померлого у разі гарних і міцних прижиттєвих стосунків. Вони будуть раді відвідати те місце, де людина знайшла останній притулок для того, щоб згадати про нього з теплотою та блиском в очах, з відкритим добрим серцем. І дуже приємно бачити це місце, могилу, доглянуту, з забарвленою огорожею, зі стабільно встановленим пам'ятником, столом і лавочками для можливості присісти навіть незнайомій людині, з зеленою березою або ялиною, що схилилася.

Головним виразом свого ставлення до померлого часто стає саме пам'ятник, який родичі замовляють на могилу. Хтось ставить його через рік після поховання, коли могилка "всяде", хтось - за певними канонами. Але єдиного правила немає. Просто зрозуміло одне - для встановлення нової пам'ятки слід прибрати і підготувати площу - вирвати бур'яни, винести сміття, розрівняти насип або демонтувати старий пам'ятник, якщо такий є. Для цього слід зняти старі фото, таблички та інші елементи, що піддаються знімання, розбити старий пам'ятник на шматки і винести його за область цвинтаря, у спеціально відведене для будівельного сміття місця, звідки його заберуть відповідні комунальні служби.

Пам'ятники гранітні харків

Як правильно вибрати пам'ятник? Це питання не буде складним, якщо трохи ознайомитися з потрібною інформацією. Пам'ятники виготовляють із мармуру, натурального та синтетичного граніту, мармурової крихти. Останні два види матеріалу, звичайно ж, не такі міцні та міцні, більш схильні до сколювання, ніж натуральний граніт. Хоча і коштують такі пам'ятники набагато дешевше, не варто забувати і про те, що пам'ятники з мармурової крихти та штучного граніту не піддаються зміні, вони є стандартними, на відміну від натурального каменю. Тому краще замовити невелику стелу із натурального граніту або мармуру.

 Якщо ви не хочете бачити фото померлого у вигляді простої фотографії у формі овалу, можна замовити портрет на граніті. Слід поцікавитися досвідом роботи з каменем у художника, який малюватиме вручну портрет, переконатися в його професіоналізмі. Головними критеріями мають виступати схожість з оригіналом та об'ємність. Букви підпису мають бути всі рівні, однакового розміру. Звичайно, ціни на портрет ручної роботи будуть вищими, але ви отримаєте справжню якість, такий портрет буде добре виконаним, літери будуть виглядати краще і згодом не покриються мохом.

 Потрібно поцікавитися, звідки привезено граніт. Його поклади є в Україні, Індії. Чорний граніт повинен залишатися чорним, не стає сірим або з білим нальотом, не мати тріщин, сторонніх вкраплень, плям. За допомогою інтернету можна ознайомитися з безліччю робіт, подивитися на якість та професіоналізм виконання та вибрати відповідну фірму з виготовлення пам'ятників.

Показавши місце поховання, можна надати професіоналам займатися своєю справою. Пізніше оцінити чистоту роботи, правильне та щільне прилягання стиків, "рівність" монтажу. Обов'язково запитати про терміни гарантії як на саму пам'ятку, так і на види виконаної роботи.

 Для уникнення заростання місця поховання можна залити бетонний майданчик, покласти плитку, просто засипати дрібним щебенем, під який підстелити поліетиленову плівку. А можна на всій території посадити вічнозелені та невибагливі до умов проростання та поливу очитки, а біля пам'ятника – кущі чи квітучі багаторічники. Який би шлях ви не обрали, зрештою ви будете задоволені загальним виглядом місця поховання і захочете зайвий раз відвідати померлого та замислитися над тим, що життя варто жити.


Як нас знайти

моб. телефон: (050) 109-05-30