Справжні охоронці наших рідних

Споконвіку і по наші дні в монументальній архітектурі граніт символізує непохитну твердість і вічність.

Ось тому меморіали з нього стали важливою частиною меморіальної культури. Їм не страшні ніякі атмосферні опади, різкі перепади температур, сонце, що палює, суворі морози.

Це гірська порода з чітко вираженою зернисто-кристалічною структурою, що складається з польових шпатів, слюди, кварцу та деяких інших мінералів. Завдяки різноманітному складу каменю гранітні надгробки у Харкові виготовляються в дуже широкому кольоровому діапазоні та в будь-якій, навіть нестандартній рельєфній формі, що актуально, коли наші рідні та близькі хочуть відтворити щось неповторне, що повністю уособлюватиме і людину, яка нині живе в їхньому серці. >

З граніту виробляються також справжнісінькі архітектурні ансамблі, що включають плиту, стіл, лаву, вазу для квітів. Такі комплекси вражають своєю чималою величчю, перед ними, здається, навіть самий час шанобливо схиляє свою голову.

Так, такі меморіали здатні вкрай гармонійно вписатися в природний ландшафт місць вічного спокою, не порушуючи спокою та безмовності, що панують тут від самого створення світу. Сумна урочистість, піднесена скорбота, велична гармонія – ось усе це полягає у камені, вміло обробленому руками дуже талановитого майстра.