Виготовлення надгробних гранітних пам'ятників Харків.

Давайте поговоримо про виготовлення надгробків з граніту. Виникає питання чому вибір матеріалу лежить саме у бік граніту, чому він є одним із найпривабливіших матеріалів для виготовлення надгробків?

Граніт - це гірська порода, яка найбільш розтрощена в нашій земній корі, і утворилася внаслідок уповільненого остигання та затвердіння магми у земній корі.

Також граніт може утворюватися через високі тиски, температури, речовини, що піднімаються з глибин, що мають газоподібну або рідку природу. Колір граніту формується залежно від різного змісту штапу.

Широко поширений колір - світло-сірий, проте можна зустріти і жовтий, червоний, зелений або рожевий граніт. Граніт - матеріал, що відрізняється своєю високою міцністю та довговічністю. За структурою граніт поділяється на 3 різних види: - дрібнозернистий – зерна діаметром менше 2 мм; - середньозернистий – зерна у діаметрі від 5 до 2 мм; - крупнозернистий – зерна в діаметрі більше 5 мм;

Відтак практичність пам'ятника гранітного в першу чергу залежить від виду граніту, точніше діаметра його зерен, чим менше зерно, тим довговічніший пам'ятник.